Architectuur

Een omgeving waar jij je veilig voelt en prettig in kan wonen of werken.

Als architect ga ik niet alleen uit van de functie van een gebouw, maar ook hoe gebruikers en bezoekers zich in die ruimte voelen. Om voor jou te kunnen ontwerpen wil ik eerst goed weten wie je bent, wat je doet of waar je voor staat. Samen formuleren we een goed en duidelijk programma van eisen en wensen. Het ontwerp wordt precies afgestemd op jou, jouw bedrijf of instelling en op jouw manier van gebruiken of werken. En dan maakt het niet uit of het om een groot gebouw, een woning of een kleine praktijkruimte gaat. Zo ontwerp ik de ruimtes die uitstralen wie jij bent, waar jij voor staat en waar mensen zich prettig voelen en op hun best kunnen zijn.

Zintuigelijke architectuur

Een ruimte afgestemd op al jouw zintuigen.

Voor een aantal groepen is het extra belangrijk om een omgeving te ontwerpen met aandacht voor alle zintuigen. Bij deze mensen of kinderen komen van één of meer zintuigen de prikkels of te heftig of niet (meer) binnen. Zij hebben een omgeving nodig waarin alles wat zij met hun zintuigen opnemen zo goed mogelijk op elkaar is afgestemd. Een omgeving waar ruimte is om op hun manier te ervaren, voelen, bewegen, horen, zien en ruiken.

Ruimte en Kleur heeft dan ook onderzoek gedaan naar deze kwetsbare groepen om ontwerp en zintuigen zo goed mogelijk op elkaar af te kunnen afstemmen.

Woning Almere

bekijk

Woning Schiebroek

bekijk

Brandweerkazerne

bekijk

Vernieuwbouw kerk

bekijk

Gezondheidscentrum

bekijk

 

terug