Het zwarte vormgeversgilde.

Vanavond heb ik voor een architectenlezing mijn zwarte colbertje aan gedaan, stijlvol gesneden met een grappig accent. Ik ben natuurlijk niet zomaar doorsnee en zeker niet saai.
Wij zijn architecten, en strak in het zwart laten we ons overwicht aan elkaar zien. Stijlvolle vormgevers zijn we, wij weten waar we het over hebben. 
Realistisch leven we in het hier en nu. Wij zijn het niet zomaar met alles eens. Sterker nog, met onze kracht en kunde zullen we het bestaande verbeteren en veranderen.

Onafhankelijk en onkwetsbaar.

Zelfs als vakgenoten onder elkaar willen we laten zien hoe gewichtig we zijn, lijken we onafhankelijk en onkwetsbaar.
Wij zijn het zwarte vormgeversgilde. Kundig en gedisciplineerd ogen we wat afstandelijk, autoritair, en zijn we niet altijd even gemakkelijk benaderbaar. De vormgever in het zwart, die zijn kennis wil uitstralen. Onder controle, beheerst en kundig doen wij ons verhaal. Maar de meeste van ons hebben ergens een extra kleurtje verstopt. De dame geheel in het zwart heeft oranje pumps aan. Zij houdt vast van plezier, wil iets bedenken en graag samen met je werken om het concreet te maken. De man met de rode trui onder het zwarte colbert zal waarschijnlijk vol passie en doorzettingsvermogen het beste voor jou willen neerzetten. En ik heb mijn indigokleurige blouse eronder aan gedaan, ik zal iets willen maken wat precies bij jou past, ik wil alles van je weten, ik voel je aan.
Want wij weten dat onder het zwart een creatieve geest in ons schuilt, die vrij denkt en op zijn gevoel durft af te gaan. Wij houden onze intuïtie liever verborgen. En een beetje mysterieus doen net alsof we daar boven staan. Misschien is het moeilijk voor anderen om te zien waar het ons raakt, maar tussen de zinnen door zijn we warm en betrokken. Rebels zullen wij vormgeven aan de ruimte, binnen onze muren zullen wij ons laten gaan om zo tot nieuwe mogelijkheden en oplossingen te komen.
En het zelfverzekerde zwart? Dat geeft ons de kracht om het neer te zetten. Met ons stijlvolle zwart krijgen we het gedaan.

Contact of meer weten?

Wil jij meer weten over de betekenissen van kleur? In mijn blog het effect van kleur schrijf ik hier meer over. Wil je meer weten? Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Ik denk graag met je mee.