Kleurenpsychologie

Kleur heeft altijd een grote rol in mijn ontwerpen en leven gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat kleur invloed op je heeft en dat elke kleur zijn eigen unieke eigenschappen en betekenis heeft. Ik hou van kleuren. Om de kleuren helemaal te kunnen doorgronden heb ik alle facetten van kleur onderzocht; betekenissen, effecten, werking en de gevoelswaarde van kleuren in architectuur, verpakkingen, huisstijlen, reclames, kleding, verlichting en de symbolische kleurenbetekenissen (spiritueel en algemeen). Vanuit dit uitgebreide onderzoek zijn er van een heb ik een groot aantal kleuren kleurbetekenissen opgezet.

Kracht en betekenis van kleur

Wanneer wij een kleur zien roept deze onbewust direct associaties op. Deze kunnen cultuurgebonden zijn of aangeleerd, maar ook vanuit ons instinct komen. Om een goede kleur te kunnen kiezen bij jouw product, ontwerp, kleding, verpakking, huisstijl of interieur, is het belangrijk om bewust na te gaan waar de kleur voor staat en waar deze mee geassocieerd wordt.
Het effect van kleur is groot. Kleur kan een echte toevoeging zijn voor je huisstijl, product of jouw omgeving. Kleur helpt om uit te dragen wie je bent en jouw boodschap over te brengen en een bepaalde groep mensen aan te spreken en aan te trekken. Kleur in jouw omgeving kan je een echt thuisgevoel geven, rust uitstralen en helpen om je goed te concentreren of juist tot actie aanzetten.

Contact of meer weten?

Als kleurenexpert zet ik mijn kleurenkennis breed in, enerzijds in Kleur om je heen (architectuur en interieur) en anderzijds in Kleur in jou  (zelfinzicht en -ontwikkeling)
Ben jij nieuwsgierig wat jouw favorieten of minst favoriete kleuren  over jou kunnen vertellen, wil je meer weten of heb hulp nodig bij het toepassen van kleuren? Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Ik denk graag met je mee.

Nieuwsgierig naar waar jouw favoriete kleur voor staat?