Kleurenpsychologie: De betekenissen en eigenschappen van de kleuren in en om je heen.

Kleur heeft altijd een grote rol in mijn ontwerpen gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat kleur invloed op je heeft en dat elke kleur zijn eigen unieke eigenschappen heeft.

Om de kleuren helemaal te kunnen doorgronden heb ik alle facetten van kleur onderzocht; betekenissen, effecten, werking en de gevoelswaarde van kleuren in architectuur, verpakkingen, huisstijlen, reclames, kleding, verlichting en de symbolische kleurenbetekenissen (spiritueel en algemeen). Vanuit dit uitgebreide onderzoek zijn er van een groot aantal kleuren kleurbetekenissen opgezet

 

Kleur-expert

Ruimte en Kleur zet als kleurenexpert deze kennis breed in, enerzijds in Kleur om je heen (architectuur en interieur) en anderzijds in Kleur in jou  (persoonlijke ontwikkeling en kleuranalyses voor volwassenen, kinderen en bedrijven).

 

Word je bewust van de kracht en betekenis van kleur.

Wanneer wij een kleur zien roept deze onbewust direct associaties op. Deze kunnen cultuurgebonden zijn of aangeleerd, maar ook vanuit ons instinct komen.

Om een goede kleur te kunnen kiezen bij jouw product, ontwerp, kleding, verpakking, huisstijl of interieur, is het belangrijk om bewust na te gaan waar de kleur voor staat en waar deze mee geassocieerd wordt. Ruimte en Kleur kan je door middel van gastcolleges, lezingen, workshops of advies bewust maken van de betekenis van kleur en je adviseren en leren om deze krachtig en juist in te zetten.

 

Wat zegt jouw favoriete kleur?

Nieuwsgierig naar wat jouw favoriete kleur over jou te vertellen heeft?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een korte beschrijving van jouw favoriete kleur.

 

Je naam*

Je e-mail*

Wat is je favoriete kleur?
Met dit formulier vertrouwt u persoons- gegevens toe aan Ruimte en Kleur. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd en worden volgens onze privacyverklaring bewaard en gebruikt. U moet akkoord geven om de gegevens te versturen.

  Ik geef toestemming voor het opslaan en verwerken van mijn gegevens.


 

terug