Een droomopdracht

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag om een ontwerp te maken voor een vakantiehuis. Een vakantiehuis op een droomplek; een ruime kavel met veel groen, een achterliggend natuurgebied en het strand op loopafstand. Een plek om helemaal te kunnen ontspannen.

Verbinding

Verbinding binnen het huis en met buiten  – combineren privacy en openheid – gastvrij
Dit waren de eerste dingen die in mij opkwamen en de uitgangspunten voor dit ontwerp werden. Een huis om in te kunnen leven, een huis om tot rust te kunnen komen en een huis waarin je met vrienden kunt samenzijn.
Rondom de woning zijn verschillende plekken waar je buiten kunt zitten. Bij de indeling van de woning is rekening gehouden met de stand van de zon. De slaapkamers liggen op het noorden, fris en koel, en hebben openslaande deuren naar buiten. De hoofdslaapkamer ligt op het noordoosten. ’s Morgens rustig wakker worden met de ochtendzon, de deuren open en genieten van de ruimte om je heen. Ontbijten in de open keuken, ook hier is weer de verbinding met buiten. De woonkamer ligt op het zuiden. Glazen puien zorgen voor voldoende licht.

 

Duurzaam

De woning is compact en duurzaam ontworpen en wordt uitgevoerd in houtskeletbouw.
De gevels worden voorzien van houten betimmering van verduurzaamd snelgroeiend naaldhout. Een veranda met open en dichte delen, afgestemd op de zonnestand, zorgt ervoor dat in de zomer de hoogstaande zon de woning niet teveel opwarmt. De lage winterzon kan er onderdoor schijnen en zo in de winter een bijdrage aan het verwarmen leveren. De woning heeft een hoge isolatiewaarde, en vraagt weinig energie om op te warmen. Puien met triple glas zijn voorzien van luiken. ’s Nacht kunnen de ramen open en de luiken dicht en kan er geventileerd worden om eventuele overtollige warmte af te voeren.
Voor elke ruimte zal een passend kleur- en inrichtingsvoorstel worden gemaakt.

Contact of meer weten?

Ben jij op zoek naar een architect die jouw wensen kan omzetten naar een gebouw dat precies bij jou past, wil je meer weten of heb hulp nodig bij het toepassen van kleuren of het inrichten? Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Ik denk graag met je mee.