Ruimte en Kleur
in jouw leven

Sabine Hoogenraad

Kunnen zijn wie je bent, je thuis te voelen in je eigen ruimte en op een eigen manier kleur geven aan aan het leven is belangrijk voor mij. Ik hou ervan om diep in mensen te duiken en te ontdekken wie ze werkelijk zijn. Het geeft mij inzichten en ideeën om een prettige en passende omgeving te kunnen ontwerpen en om anderen te helpen om ruimte en kleur in zichzelf te vinden, zodat zij zichzelf stevig neer kunnen zetten en kleur kunnen toevoegen aan hun leven.

Met mijn inlevingsvermogen, ervaring en kennis zet ik een gezond en stevig fundament voor mensen en gebouwen neer waarop gebouwd en geleefd kan worden.

Architect met meer dan 25 jaar ervaring

Als kind was ik bezig met schoenendozen, ik zag ruimtes en kleuren voor me en bouwde de beelden in mijn hoofd na. Met kartonnetjes plaatste ik wandjes en keek ik wat ik dan kreeg. Ik kon de ruimtes in mijn hoofd voor mij zien en er doorheen lopen alsof ze echt waren. Ik wou architect worden en leren hoe ik de beelden in mijn hoofd kon omzetten naar werkelijke gebouwen. Ik denk dat het logisch was dat ik Bouwkunde ging studeren aan de Technische Universiteit in Delft. Als bouwkundig ingenieur kreeg ik een stevige technische basis en leerde ik mijn beelden en ontwerpen om te zetten naar concrete gebouwen.

Ondertussen heb ik meer dan 25 jaar ervaring opgedaan met het ontwerpen, aansturen en realiseren van projecten, zowel in woningbouw als in utiliteitsbouw. Naast bouwkundige kennis heb ik ook veel mensenkennis opgedaan. Ik heb geleerd te observeren, te luisteren, anderen aan te voelen en tussen de regels door te lezen. Op deze manier kan ik de essentie van een bedrijf of persoon achterhalen en deze vertalen naar een passend maatplan waarin anderen zich goed en thuis kunnen voelen.

Kleurexpert – kleuren geven inzicht in wie jij bent

Kleuren spelen een grote rol in mijn leven. Ik word blij van kleuren, ik hou van kleuren en pas ze graag toe. Ik ben van mening dat elke kleur zijn eigen betekenis heeft. Om deze betekenissen te achterhalen en stortte ik me in 2015 op een uitvoerig kleuren-onderzoek. Zo grondig en diep mogelijk onderzocht ik alle facetten van de kleuren, op zoek naar het hele spectrum dat een kleur in zich heeft, op zoek naar de echte betekenis van kleur. Dit leidde tot kleurbetekenissen: uitgebreide kleuromschrijvingen met bijbehorende persoonlijkheidskenmerken. Als kleurexpert laat ik de kleuren spreken; ik zet deze bewust in mijn ontwerpen in en vertaal favoriete en minst favoriete kleuren naar kleuranalyses die inzicht geven in jouw unieke persoonlijkheidseigenschappen.

Inzicht in jouw persoonlijkheid

Naast ontwerpen en bouwen haal ik ook veel voldoening uit het werken met mensen; het samenwerken, luisteren, inleven en verdiepen in anderen.

Om mij zo goed mogelijk in anderen te kunnen inleven en te weten welke aspecten van invloed zijn op het gedrag onderzoek ik samen met TwinQ; Insights & Inspiration de kinderen en jongeren van nu om ze nog beter te kunnen begrijpen. Samen met TwinQ wil ik anderen inzicht in zichzelf geven, ze bewust te maken van hun kracht, passies en talenten en helpen deze verder te ontwikkelen.

Jouw Kleuren

Elke kleur heeft zijn eigen persoonlijkheid, kracht en schoonheid.Wanneer wij een kleur zien roept deze bewust of onbewust direct associaties op. De voor- of afkeur voor een kleur kan veel over jouw persoonlijkheid vertellen. Als kleur-expert ken ik alle ins en out van kleuren en ben ik in staat om de juiste kleuren in jouw omgeving toe te passen, kleuren die jou kunnen ondersteunen of een thuisgevoel geven. Door jouw persoonlijke kleurenpallet te vertalen bied ik inzicht in wie jij bent en help ik jou om jezelf beter te leren kennen.

Ben jij er klaar voor om Ruimte en Kleur aan jouw leven toe te voegen?