Ruimte en Kleur
in jouw leven

Sabine Hoogenraad

Creatief, inlevend, verbeeldend en praktisch geef ik vorm en kleur aan de ruimte in en om je heen. Kunnen zijn wie of wat je bent, je goed voelen in je eigen omgeving, lichaam en geest vind ik belangrijk en daar help ik graag bij. 
Ik hou ervan om diep in mensen en gebouwen te duiken en te ontdekken wie of wat ze echt zijn, wat hen uniek maakt. Het geeft mij inzichten en ideeën om een prettige en passende omgeving te kunnen ontwerpen en om anderen te helpen om ruimte en kleur in zichzelf te vinden, zodat zij zichzelf stevig neer kunnen zetten en kleur kunnen geven aan hun leven.

Ruimte en Kleur om je heen

Architect – beelden en gebouwen
Ik ben een echte beelddenker. Als kind zag ik ruimtes en kleuren voor me en bouwde ik deze beelden in mijn hoofd na met kartonnetjes en schoenendozen. Ik studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft en werd een bouwkundig ingenieur met stevige technische basis.
Als architect leerde ik de beelden in mijn hoofd om te zetten naar concrete ontwerpen en daadwerkelijke gebouwen. Ondertussen heb ik meer dan 25 jaar ervaring opgedaan met het ontwerpen, aansturen en realiseren van projecten, zowel in woningbouw als in utiliteitsbouw.

Architect – inleven in mensen
Naast ontwerpen en bouwen haal ik ook veel voldoening uit het werken met mensen; het samenwerken, luisteren, inleven en verdiepen in anderen. Door te observeren, echt te luisteren, anderen aan te voelen en tussen de regels door te lezen en vind ik de kern en essentie van een bedrijf of persoon.
In de loop van de jaren kreeg ik de behoefte om meer te gaan doen met mijn opgedane mensenkennis. Een behoefte om niet alleen een prettige en passende omgeving voor anderen te ontwerpen, maar om een stap verder te gaan en anderen te ondersteunen om zich ook goed en prettig in zichzelf, in hun eigen persoonlijke ruimte te laten voelen.

Ruimte en Kleur in jou:

Kleuren geven inzicht in wie jij bent.
Vanaf 2013 ben ik actief mijn kennis naast architectuur gaan uitbreiden. Ik stortte me op een kleuren-onderzoek. Zo grondig en diep mogelijk onderzocht ik alle facetten van de kleuren, op zoek naar het hele spectrum dat een kleur in zich heeft, op zoek naar de echte betekenis van kleur.
Dit leidde tot kleurbetekenissen: uitgebreide kleuromschrijvingen met bijbehorende persoonlijkheidskenmerken. Deze betekenissen pas ik toe in interieurs en in persoonlijke kleuranalyses.
Vanaf 2015 werk ik naast de werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf als freelance-onderzoeker TwinQ; Insights en Inspiration. Hier leerde ik en dieper te graven, achter maskers te kijken en te zien wat er werkelijk toe doet.
Gezamenlijk met TwinQ heeft Ruimte en Kleur het TwinQ-persoonlijkheidsprofiel opgezet. Een persoonlijkheidsprofiel dat inzicht geeft ieders uniekheid.

Verbinding met wie jij ben
Naast het ontwerpen van een prettige omgeving vind ik het ook belangrijk om anderen te helpen om voor zichezelf een goed fundament en mooie ruimte op te zetten, zodat zij zich goed en prettig in zichzelf in  hun eigen persoonlijke ruimte kunnen voelen Met persoonlijke op maat gemaakte yoga/ademlessen ondersteun ik anderen om voor zichzelf deze basis te vinden en neer te zetten, verbinding met zichzelf te maken, en ruimte en kleur in zichzelf te vinden.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen of wil je meer informatie?

Je kan mij altijd bellen of mailen en ik ben altijd in voor een kop koffie of een goed gesprek.