Het mag weer; je huis vol groen, heel veel groen.

The Urban Jungle: planten in je woonruimte gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout, rotan, kurk of glas. Als ik de plaatjes zie word ik er blij van. Ik wil ook weer planten in huis!

Afgelopen jaren hadden we een woonkamer waar geen planten in stonden, op één of andere manier lukte het mij maar niet om ze in leven te houden. En eigenlijk waren ze bij heel veel mensen verdwenen. Het paste niet, niet minimalistisch en clean genoeg. Planten waren maar stoffig en rommelig.
Maar nu zijn ze er weer, de planten in huis. En ook ik durf het weer aan, want nu zijn er planten te krijgen die niet zoveel aandacht nodig hebben, maar er wel mooi uit blijven zien. Planten die gedijen op lucht en vrijwel geen water nodig hebben, een keer sprayen per week. Deze kan zelf ik in leven houden. Ze zijn op te hangen in allerlei soorten trendy plantenhangers. Van leer, glas met touw (eventueel voorzien van kraaltjes en frutsels) tot strakke geometrische metalen vormen.

Natuurlijke materialen

We voelen ons prettig tussen natuurlijke materialen zoals hout, rotan en kurk. Aan kurk moet ik wel weer even wennen. Ik zie nog de muren van onze gang voor me als klein meisje, beplakt met kurk. Als ik me verveelde trok ik stiekem de hoekjes eraf, ik wou weten wat er achter zat. Een mooi materiaal, maar liever wel met mate. Het voelt weer huiselijk, niet zo afstandelijk. Tussen de planten op de bank even tot rust komen van alle hectiek. Ik moet zeggen dat het mij ook aanspreekt.

Groen om je heen staat voor rust

Ik zie plaatjes voorbij komen van woonruimtes vol planten met botanisch behang of muren in mosgroen, grijsgroen, donkerblauw of donkergrijs. Heel gezellig, maar ook een beetje druk. Groen om je heen staat voor rust, harmonie, vertrouwdheid en samenzijn met je familie, voor leven vanuit je hart. Maar groen is ook wat rommelig, de kleur van niet denken maar doen, de kleur van het oude vertrouwde.
Ik hou van groen om me heen en ben heel graag in de natuur, maar in een woon- of slaapkamer voelt het voor mij wat onrustig, het lukt mij in een groene kamer niet goed om mijn gedachten te ordenen. Dus ik combineer planten graag met andere kleuren.
Natuurlijk hoef je de trends niet letterlijk te volgen. Het leuke van trends is dat je eruit kan pakken wat jij mooi vindt en dat kan aanvullen met kleuren of elementen die precies passen bij wie jij bent.

afbeeldingen
VTwonen | tropical jungle materials | Urban Jungle bloggers book cover Pantone | Little Rome webshop

Hulp of advies nodig?

Heb je hulp nodig bij inrichten van jouw woon-, slaap- of werkruimte en bij het uitzoeken van kleuren die echt bij jou passen en waar jij je goed bij voelt ? Ik geef graag advies over hoe jij van jouw huis een thuis maakt. Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Ik denk graag met je mee.