Vakantiehuis

Mooi gelegen op vakantiepark Jonkerstee is Casa Ouddorp 2.0 de plek om volledig tot rust te kunnen komen. Het huis is omringd met groen en vanaf de verdieping kan er ver over het achterliggende natuurgebied worden gekeken. Een plek om helemaal te kunnen ontspannen.

Verbinding

Verbinding binnen het huis en met buiten  – een spel van privacy en openheid – was het uitgangspunt voor dit ontwerp. Verbinding tussen huis en gebruiker, een huis om in te kunnen leven, om tot rust te kunnen komen, maar ook een huis waar kan worden samengekomen met vrienden en familie.

Duurzaam

De woning is duurzaam gebouwd en voorzien van triple glas. De buitenzijde is afgewerkt met Platowood: snelgroeiend hout uit duurzaambeheerde bossen. Hout dat is geplatoniseerd waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor tropisch hartdhout. Bij de indeling van de woning is rekening gehouden met de stand van de zon. De slaapkamers liggen op het noordoosten, fris en koel, en hebben openslaande deuren met luiken Overdag kan de zon buiten worden gehouden zodat het huis niet teveel opwarmt, ’s nachts kan er met open deuren en dichte luiken worden geventileerd.
De woonkamer ligt op het zuiden. Glazen puien zorgen voor voldoende licht. Bomen zorgen in de zomer voor beschutting en koelte. In de winter komt de winterzon binnen om de woning te verwarmen.